Pèsols

Fa fred, però la primavera no és tant lluny, i ja han arribat…els pèsols!!!
No hi ha res com tenir contactes amb verduleres d’Arenys de Munt que et truquen expressament per avisar que ja tenen els primers pèsols. Bé, jo no, mon pare! 🙂 Però no hi ha res com tenir un pare que se’n va a Arenys a buscar pèsols del Maresme, boníssims i acabats de collir.

IMG_1907

Així que primera bossa gegant de pèsols, primer vespre de mirar sèries a l’ordinador i anar pelant, i primer grapadet de pèsols que en surt de tot plegat (dues racions petites d’una muntanya de pèsols per pelar…)

Aquesta recepta és ben bàsica, però per mi és la més bona.
Només té dos ingredients, pèsols i ceba tendra, i la part més lenta és pelar-los, la resta és bufar i fer ampolles.

Ingredients

  • pèsols
  • ceba tendra

Elaboració

Pelem els pèsols. Pelem i tallem la ceba tendra en tires llargues. Jo vaig posar dues cebes tendres més aviat petites per dues racions de pèsols.

IMG_1908

En una cassola sofregim la ceba amb una mica d’oli. Com que és tendra va bastant ràpid. Quan ja està bastant cuita hi posem els pèsols, una mica de sal i ho tapem. Posem el foc al mínim i ho anem remenant de tant en tant. Si veiem que s’enganxen hi podem posar una mica d’aigua (un dit d’aigua en un got) però si el foc no és massa gran i tenim paciència, el propi líquid dels pèsols serà suficient.

IMG_1910

Deixem que es vagin fent els pèsols, uns 15-20 minuts, i quan ja són tendres, apaguem el foc. Hi podem afegir pebre si ens agrada.

I ja està. Res més senzill, i res més bo, no?

IMG_1911

 

Nota: he actualitzat i endreçat la pestanya “Índex de receptes“, per si us hi voleu passar, o perquè ho sapigueu si un dia no trobeu alguna recepta del blog. Allà ho teniu tot.

3 pensaments sobre “Pèsols

  1. Per mi la millor recepta de pèsols és directe de la mata! Són tan bons crusos! I si són ben tendres hasta la tavella és bona!!!

Deixa un comentari