Puré de pastanaga

Boníssims, senzills i bàsics. Tant bàsics que em passo l’hivern menjant purés i només havia penjat una recepta, del de bròquil.

Realment el que faig és anar improvisant segons el que tinc a la nevera, o a vegades compro alguna verdura expressament per fer-ne. Aquí us deixo una altra recepta, i d’aquí uns dies us penjaré el de carbassa, però hi posis el que hi posis, sempre queda bo 🙂

IMG_1516

No us ve de gust, després de tants àpats pesats aquests dies?

 

Ingredients

  • 4 pastanagues
  • mig carbassó
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 patata petita
  • salsa de soja
  • pebre, perbre vermell, nou moscada…
  • oli

Amb aquestes quantitats surten uns 4 bols grans de puré.

Elaboració

Tallem la ceba i el porro en trossos grans (després ho triturarem). Posem oli en una cassola i quan està calent hi posem aquestes verdures.

Mentre anem pelant i tallant la pastanaga, la patata, el carbassó… i ho anem afegint.

Anem remenant i si veiem que es torra massa o es crema baixem el foc. Jo faig servir una cassola de ferro colat i ho poso en un foc mitjà, al màxim, i no se’m crema.

Hi afegim un raig de salsa de soja.

Quan les verdures estan mig fetes (potser uns 15-20 minuts de foc) hi posem les espècies i condiments que ens agradin. Normalment hi poso pebre i pebre vermell. Se li pot posar all en pols, nou moscada, gingebre (si us agrada, no com jo que l’odio)… i tot seguit hi afegim aigua.

Jo li poso un mig litre o una mica més. Després quan ho trituro si veig que m’ha quedat  massa espès n’hi afegeixo una mica més. Si voleu enlloc d’aigua se li pot posar caldo (millor un caldo vegetal suau) o l’aigua de la cocció de verdures.

Ho tapem i ho deixem bullir fins que les verdures estiguin ben fetes (20 minuts aproximadament). Ho triturem (amb compte de no cremar-nos).

Per servir, li podem posar un raig d’oli i pipes de carbassa o gira-sol, o una mica de llevat de cervesa…

2 pensaments sobre “Puré de pastanaga

  1. Doncs té una pinta impressionant!!! ja la probaré de fer…
    jo també preparo moltes cremes durant l’hivern, sobretot crema de
    carbassa yvichissois totes dues veganes i ben bones! 🙂 Una
    abrazada

Deixa un comentari