Tenia el bròquil una mica creuat últimament. Em va a èpoques, però fa unes setmanes que em costa menjar-lo.
L’altre dia vam fer un dinar col.lectiu a la feina i una companya va portar un puré de bròquil boníssim, així que l’endemà mateix vaig veganitzar la recepta i aquí el teniu 🙂
Ingredients
- un bròquil
- una patata
- dues cebes
- all en pols, pebre i nou moscada
Tallem la ceba en trossos grans (després ho triturem tot i no cal plorar de més 🙂 ). La sofregim en una cassola amb una mica d’oli.
Quan comenci a estar transparent, hi afegim la patata tallada a daus grans i el bròquil a trossos. Ho sofregim tot uns 5 minuts més.
En aquest moment jo hi afegeixo les espècies però també es poden posar en el moment de triturar. En aquest puré li vaig posar all en pols, pebre i nou moscada.
Afegim mig litre d’aigua a la cassola, la tapem i ho deixem bullir fins que les verdures estiguin fetes.
Triturem, i si pensem que ens ha quedat massa espès (això va a gustos) hi podem posar una miqueta més d’aigua.
Servim i a menjar!!
Li podem afegir una cullerada de pipes de carbassa o girasol, un raig d’oli, llevat de cervesa… o res, com us agradi més.
Nota: la recepta original no portava patata i duia crema de llet o llet i formatgets. Se li pot posar una nata vegetal, però penso que la patata ja li dóna aquest toc suau i “cremós” i no cal.
Tinc un bròquil amb el que anava a fer croquetes però em sembla que faré això!
Per cert, a mi també m’agrada amb tempura o amb noodles, tallat petit i amb pastanaga, cacahuets, salsa de soja amb mel…
mmmmm amb noodles!! és veritat! 🙂
mira que mai he prés el bròquil així! Ho tastaré! 😉 Gràcies per compartir-ho!
jo tampoc 🙂
Reblogged this on Celler-Adocse.