Magdalenes de xocolata

Aquesta recepta és una adaptació de la recepta de “Cupcakes de té verde y sirope de arce” del llibre Delicias Veganas, de Toni Rodríguez, editat per Oceano Ambar.

La veritat és que és la millor recepta de magdalenes que he trobat fins ara, queden molt esponjoses i accepten qualsevol variació. Fins i tot l’altre dia vaig fer servir massa per fer un pastís!

Ingredients

  • 120gr de farina de blat
  • 30 de maicena
  • 1 culleradeta de llevat en pols (tipus “Royal”)
  • mitja culleradeta de sal
  • 100 ml d’aigua
  • 95 ml de melassa (substituïble per 95 gr de sucre)
  • 1 culleradeta de vainilla
  • 90 ml d’oli de gira-sol
  • una cullerada sopera plena de cacau en pols

Elaboració

Es barreja primer la farina, maicena, sal, llevat i cacau en un bol. Després s’hi afegeix l’aigua, la melassa, la vainilla i l’oli. Es remena bé fins que ens quedi una massa fina i la posem en motllos de magdalenes (surten unes 6-8 magdalenes, depenent de la mida).

Engeguem el forn a 180ºC i quan estigui calent hi posem les magdalenes.  Les fornegem uns 15 minuts aproximadament. Jo les vaig punxant fins que el punxó surt net.

Com a possibles variacions, enlloc de posar-hi cacau en pols es poden posar trossets de xocolata, o la pell d’una llimona, melmelada… o es poden cobrir amb xocolata fondant. Com ja he dit, accepten totes les variants possibles!!

 

 

Nota: i amb tot això, avui he descobert que “tamany” no existeix en català! Gràcies a les magdalenes!!!

3 pensaments sobre “Magdalenes de xocolata

Deixa un comentari