Quiche de xampinyons i ceba

Recepta senzilla per fer un sopar acompanyada d’una amanida.

Realment és una simplificació d’una altra recepta de quiche que vaig penjar fa temps.

IMG_2340

Ingredients

  • una massa de quiche comprada. En aquest cas és la “masa quebrada” del LIDL, que és vegana. També serveix la pasta de full. Si teniu temps, feu-la a mà que segur que serà més sana, per exemple com explica la Lucía aquí.
  • una ceba gran
  • 7 o 8 xampinyons
  • un bick de nata de soja (o de civada, arròs…)
  • pebre negre, pebre vermell fumat, all en pols…

Elaboració

Tallem la ceba a trossets petits. Sofregim amb una mica d’oli. Mentrestant netegem i laminem els xampinyons. Quan la ceba estigui transparent hi afegim els xampinyons i ho deixem uns 10 o 15 minuts més, a foc no massa alt perquè no se’ns cremi.

Hi afegim la nata vegetal, pebre negre, pebre vermell fumat i all en pols (o les espècies i condiments que su agradin). Ho remenem i al cap de 5 minuts apaguem el foc.

Mentrestant fem el sofregit, o després, podem anar preparant la massa. Posem el forn a escalfar a 180ºC. En un motllo rodó (a mi m’agrada que sigui dels desmontables perquè sinó no sé com treure la quiche d’allà) hi posem la massa, premem una mica amb els dits la massa dels laterals contra el motllo perquè quedi més o menys enganxada, la punxem amb una forquilla per tot arreu i si tenim cigrons secs en repartim un grapat pel damunt, i l’enformnem 10 minuts.

Passat aquest temps, sense apagar el forn, traiem el motllo i hi aboquem el sofregit que hem fet. Amb una cullera el podem repartir més o menys uniformement.

El tornem a enfornar entre 20 i 30 minuts més. Jo em guio pel color de la massa de la quiche. Que quedi daurat però que no es torri massa. Com que l’hem enfornat una estona sense el farcit, ens assegurem bastant que no quedarà crua per la base.

IMG_2341

 

Comentaris

Com veieu és una recepta ben senzilla, que admet el que tingueu per casa. Es tracta de sofregir unes quantes verdures, barrejar-ho amb crema de llet i al forn! 🙂

Quan està molt calenta el farcit és bastant líquid ja que no porta ou, ni agar-agar…, així que recomano que la deixeu refredar uns mints abans de tallar-la.

 

3 pensaments sobre “Quiche de xampinyons i ceba

Deixa un comentari