Hamburgueses de civada i tofu

Avui una entrada senzilla i versàtil. Una recepta que espero doni molt de joc als sopars de casa meva. Inventada, però imagino que inspirada en tantes receptes d’hamburgueses similars que he anat llegint a altres blogs.

IMG_1381

 

Ingredients

  • 1 tassa de flocs de civada fins
  • 1 dent d’all gran
  • mitja cullerada de postres d’orenga
  • 1 cullerada sopera de pa ratllat i més per arrebossar.
  • una cullerada sopera de salsa de soja
  • 1 tassa i mitja d’aigua
  • 150 gr de tofu

Elaboració

Posem a bullir l’aigua i hi afegim els flocs de civada. Anem remenant fins que absorveixin tot el líquid.

Ho retirem del foc i ho posem en un bol. Hi afegimla dent d’all picada, les espècies, la salsa de soja i el tofu aixafat previament amb una forquilla o el minipimer.

Finalment hi afegim la cullerada de pa ratllat i si ho veiem poc compacte n’hi podem posar una mica més.

IMG_1378

Ho remenem tot bé, potser millor amb les mans (amb compte de no cremar-nos) i ho deixem reposar una estona. La massa quedarà més compacte al cap d’una estona i ens serà més senzill fer les hamburgueses i cuinar-les. Si podeu, tota la nit, sinó, una o vàries hores.

Preparem una mica de pa ratllat en un bol o plat de sopa. Amb les mans, millor mullades perquè la massa és molt enganxifosa, agafem una mica de massa, li donem forma d’hamburguesa i la passem pel pa ratllat. Si no les fem massa grans en surten unes 6/8, que es poden congelar perfectament si tenim en compte de separar-les amb paper transparent o de plata.

Sin título

Per cuinar-les posem una mica d’oli en una paella i les fregim pels dos cantons fins que quedin daurades.

Comentaris

Amb aquesta recepta surten unes hamburgueses molt suaus de gust. Admeten totes les varietats que volem, afegint ingredients (xampinyons, ceba, pebrot, tofu fumat, més espècies…) i potser posant una mica més de pa ratllat o civada si veiem que no queden prou compactes.

Més endavant provaré alguna variació i la publicaré.

3 pensaments sobre “Hamburgueses de civada i tofu

  1. Retroenllaç: Quasi-croquetes de civada i tofu /Casi-croquetas de avena y tofu | FentPensantDient

Deixa un comentari