Quasi-croquetes de civada i tofu /Casi-croquetas de avena y tofu

Val, no tenen forma de croquetes, però la textura ho recorda molt. L’altra opció era dir-li “pastissets” però fa pensar el dolç.

De fet no són més que una revisió d’aquesta recepta d’hamburgueses de civada i tofu que ja vaig penjar. Hi he posat una mica menys de civada i més espècies i condiments perquè tingués més gust. Així que la torno a penjar i de pas, bilingüe.

Vale, no tienen forma de croquetas, pero la textura lo recuerda mucho. La otra opción era llamarlos “pastelitos” pero con este nombre esperas un plato dulce.

De hecho no son más que una revisión de esta receta de hamburguesas de avena y tofu que ya colgué. Le he puesto un poco menos de avena y más especias y condimentos para que tuviera más sabor. Así que lo vuelvo a colgar y de paso, bilingüe.

 

IMG_3676

Ingredients

  • 3/4 tassa de flocs de civada fins
  • 1 tassa d’aigua
  • 150 gr de tofu
  • dues cullerades soperes de salsa de soja
  • dues cullerades soperes de salsa barbacoa (li dóna un reguts “fumat”)
  • dues cullerades soperes de salsa de tomàquet feta
  • all en pols
  • pa ratllat per arrebossar

Ingredientes

  • 3/4 de taza de copos de avena finos
  • 1 taza de agua
  • 150 gr de tofu
  • dos cucharadas soperas de salsa de soja
  • dos cucharadas soperas de salsa barbacoa (que le aporta sabor “ahumado”)
  • dos cucharadas soperas de salsa de tomate ya hecha
  • ajo en polvo
  • pan rayado para rebozar

 

Posem l’aigua a bullir amb la salsa de soja i quan ho fa hi afegim la civada.  Anem remenant fins que s’absorveix l’aigua i apaguem el foc.

Aixafem el tofu amb una forquilla, minipimer… que quedi bastant fi.

Barregem la civada, el tofu i els condiments (salsa barbacoa, de tomàquet i all en pols al gust). Ho deixem reposar a la nevera, tapat, si podem 12 hores mínim.

Agafem porcions de pasta (la meva mesura ha sigut una cullerada sopera amb muntanyeta), fem unes boles aixafades (mini-hamburgueses?) i les arrebossem passant-les per pa ratllat. Com que la civada és enganxifosa, el pa ratllat s’enganxarà bastant fàcilment. Però si volem un arrebossat més gruixut caldrà que ho passem primer per algun substitut de l’ou (el que jo uso habitualment és farina i aigua) i després pel pa ratllat.

Ho fregim en una paella amb oli ben calent.

 

Ponemos el agua a hervir con salsa de soja y cuando lo haga le añadimos la avena. Vamos removiendo hasta que absorva el agua y apagamos el fuego.

Con un tenedor chafamos el tofu, que quede lo más fino posible (o con el minipimer).

,ezclamos la avena, el tofu y los condimentos (salsa barbacoa, de tomate y ajo en polvo al gusto). Lo dejamos en la nevera, tapado, si podemos 12 horas mínimo.

Cogemos porciones de pasta (mi mesura fue una cucharada sopera colmada, con montañita), hacemos bolas chafadas (mini-hamburguesas?) y las rebozamos pasandolas por pan rayado. Como la avena es pringosa el pan rayado se pegará bien. Pero sii queremos un rebozado más gordo tendremos que pasarlas primero por algún sustituto  del huevo (el que yo uso normalmente es harina y agua) y después por el pan rayado.

Lo freímos en aceite bien caliente.

IMG_3674

Aquest va ser el sopar del Bernat de fa uns dies (bé, i si li sumes un plat d’enciam, també la meva)

Y esta fue la cena de Bernat de hace unos días (y si le sumas un plato de lechuga, también la mía)

Advertisements

6 pensaments sobre “Quasi-croquetes de civada i tofu /Casi-croquetas de avena y tofu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s