L’altre dia a la nit no sabia què fer per sopar i al final em vaig animar a fer una pizza o coca de verdures, a pesar dels 30ºC de la meva cuina ABANS d’encendre el forn. No tenia cap recepta a mà ni tampoc sabia ben bé què hi havia a la nostra nevera.
Vaig mirar al blog Dime que comes, on sempre hi ha entrades xules i receptes bones i sanes, i sí! Hi havia una recepta de coca de verdures, la coca de trampó.
Vaig fer servir la mateixa recepta de la massa, augmentant una mica els ingredients perquè érem 3 a sopar. I vaig canviar les verdures per complet perquè vaig aprofitar el que tenia per la nevera. Però la recepta original em queda pendent que també té molt bona pinta.
Ingredients
- 350 grams de farina integral
- 87 grams d’oli d’oliva verge
- 105 grams d’aigua
- un pessic de sal
- sofregit de tomàquet i ceba que va sobrar d’aquesta recepta, o algun sofregit o salsa de tomàquet
- un carbassó petit
- mig pebrot vermell
Elaboració
Barregem els ingredients de la massa, amassem una estona, en fem una bola i deixem reposar.
Tallem el carbassó i el pebrot en trossets petits i ho passem per una paella amb una mica d’oli fins que estiguin fets.
Si no tenim cap salsa de tomàquet feta, en fem una mica, de tomàquet sol o tomàquet i ceba o el que ens vingui de gust.
Encenem el forn i el posem a 200ºC. Enfarinem el marbre de la cuina o la taula i amb un curró aplanem la massa fins que tingui uns 3mm de gruix. Posem un paper de forn o de plata sobre la safata de forn i el pintem amb oli. Hi posem la massa al damunt i la posem al forn 10 minuts. Va bé posar cigrons o fesols crus (i secs) al damunt perquè no s’infli o es corbi.
Traiem la massa del forn. Amb compte de no cremar-nos hi posem el tomàquet i les verdures al damunt. Hi posem les espècies i herbes que ens vinguin de gust, en el meu cas orenga i all en pols. Baixem el forn a 180ºC i tornem a posar la coca 30 minuts més.
Comentaris
M’encanten les coques de verdures perquè les pots fer del que vulguis i serveixen per dies d’emergència que tens la nevera mig buida o per aprofitar sobres o alguna verdura que cal consumir ràpidament.
Jo també la vaig fer i queda de meravella!!!
Eh! moltes gràcies!! la veritat es que aquesta recepta per la base dona molt de joc per fer-la de qualsevol cosa. Ara fa temps que no la faig i haurià d’aprofitar que tinc un munt de verdura de l’hort!
La teva fa molt bona cara.
Que bona!
Reblogged this on Celler-Adocse.