El seità perfecte / El seitán perfecto

IMG_5518

Potser és una mica pretensiós aquest títol però creieu-me que l’heu de provar. Fa molt temps que ens fem el seità a casa però no acabem de trobar la recepta ideal: ni massa dur, ni massa xicle, ni massa “cervell” (si heu estat fent provatures de receptes de seitán, ja m’entendreu).

Hem descobert un canal de youtube en anglès que es diu Mary’s Test Kitchen que té unes quantes receptes molt interessants. Hem provat unes salsitxes que surten força bones i dues receptes diferents de seitán. Aquesta en concret la podeu veure aquí i us recomano veure el video (encara que no entengeu anglès) perquè veieu la textura i sapigueu si us està quedant bé la massa. Le hem fet alguna petita modificació pel que fa als ingredients.

Quizás es un poco pretencioso este título pero creedme que lo tenéis que probar. Hace mucho tiempo que nos hacemos el seitán en casa pero no acabamos de encontrar la receta ideal: ni demasiado duro, ni demasiado chicle, ni demasiado “cerebro” (si habéis estado haciendo pruebas de recetas de seitán, ya me entenderéis).

Hemos descubierto un canal de youtube en inglés llamado Mary’s Test Kitchen que tiene unas cuantas recetas interesantes. Hemos probado unas salchichas que salen bastante buenas y dos recetas diferentes de seitán. Esta en concreto la podéis ver aquí y os recomiendo ver el video (aunque no entendáis el inglés) para ver la textura y saber si os está quedando bien la masa. Le hemos hecho alguna pequeña modificación respecto a los ingredientes.

IMG_5519

Ingredients

*una tassa és un recipient de 240-250 ml

  • 1/2 tassa de mongeta blanca bullida
  • 1 pastilla de caldo (si és “de super” millor mitja que tenen molt sabor, si és eco, sense glutamano i poca sal, podeu posar-la sencera)
  • 1 all picat
  • 1 cullerada sopera de vinagre balsàmic
  • 1 culleradeta d’all en pols
  • 1 culleradeta de Marmite (si no en teniu podeu posar miso, o res)
  • 1 culleradeta de ceba en pols
  • un polsim de pebre (1/4 de culleradeta)
  • 1 tassa d’aigua
  • 1 tassa i 1/4 de gluten.

Ingredientes

*una taza es un recipiente de 240-250 ml

  • 1/2 taza de judías blancas hervidas
  • 1 pastilla de caldo (si es de “super” mejor media que tienen mucho sabor, si es eco, sin glutamato y poca sal, podéis ponerla entera)
  • 1 diente de ajo picado
  • 1 cucharada sopera de vinagre balsámico
  • 1 cucharada de ajo en polvo
  • 1 cucharada de Marmite (si no tenéis podéis ponerle miso, o nada)
  • 1 cucharada de cebolla en polvo
  • una pizca de pimienta (1/4 de cucharadita)
  • 1 taza de agua
  • 1 taza y 1/4 de gluten
  • IMG_5516

Barregem tots els ingredients excepte en gluten amb el minipimer (ens cal triturar les mongetes blanques, tot i que poden quedar trossets). En un bol hi aboquem aquest líquid i hi tirem el gluten. Barregem amb una forquilla i després amassem amb les mans 1 minut o 2. Fem una bola una mica allargada. Per coure ho farem al vapor, durant una hora a foc mitjà-alt. Nosaltres tenim una olla específica però es pot fer amb un colador, comprant una vaporera de bambú (més económic que comprar una olla sencera) o si teniu Thermomix o similar, amb l’accessori que porten per cuinar al vapor. Quan ha passat l’hora ho traiem del foc i ho deixem refredar. Es pot prendre tant filetejat i a la planxa, com estofat, a dauets en una bolonyesa… ademet moltes preparacions. A la nevera dura uns 5-6 dies o es pot congelar.

Proveu-lo i ja em direu si el trobeu perfecte o no!

Mezclad todos los ingredientes excepto el gluten con el minipimer (tenemos que triturar las judías pero tampock es necesario dejarlas inapreciables, pueden quedar trocitos). En un bol echamos este líquido y le tiramos el gluten. Mezclamos con un tenedor y luego amasamos con las manos 1 o 2 minutos. Hacemos una bola un poco alargada. Para cocerla lo haremos al vapor, durante una hora, a fuego medio-alto. Nosotros tenemos una olla específica pero se puede hacer con un colador, comprando una vaporera de bambú (más económico que comprar una olla entera) o si tenéis Thermomix o similar, con el accesorio que tienen para cocinar al vapor. Cuando haya pasado la hora lo sacamos del fuego y lo dejamos enfriar. Se puede comer tanto fileteado y a la plancha, como estofado, a daditos en una boloñesa… admite muchas preparaciones. En la nevera aguanta unos 5-6 días o se puede congelar.

¡Probadlo y ya me diréis si lo encontráis perfecto o no!

Advertisements

Un pensament sobre “El seità perfecte / El seitán perfecto

  1. Mare, ese cuchillo santoku de Mary’s Test Kitchen! Quiero uno!

    A mí siempre me queda el seitán con esta textura, compactito, pero no muy gomoso. De hecho, a veces lo sobrecuezo un poco porque me gusta durito.

    Creo que me voy a enganchar a este canal de Youtube y tengo que hacer este seitán!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s