Vol-au-vents de xampinyons/champiñones

Avui penjo una recepta molt senzilla, versàtil i bona. Es poden fer vol-au-vents petits, com d’aperitiu, o més grans, de primer plat.

Hoy cuelgo una receta muy sencilla, versátil y buena. Se pueden hacer volu-au-vents pequeños, como apertitivo, o más grandes, de primer plato.

Ingredients

  • 6 vol-au-vents grans
  • mitja ceba
  • uns 10 xampinyons
  • 1 cullerada sopera plena de farina
  • mig litre de llet de soja sense sucre.
  • una cullerada sopera de margarina

Ingredientes

  • 6 vol-au-vents grandes
  • media cebolla
  • unos 10 champiñones
  • 1 cucharada sopera colmada de harina
  • medio litro de leche de soja sin azúcar
  • una cucharada sopera de margarina

 

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Elaboració

Per començar tallem la ceba i els xampinyons en trossets petits, sinó després ens costarà omplir els vol-au-vents.

En una paella amb una mica d’oli calent i aboquem la ceba i l’anem sofregint amb el foc no massa alt. Quan ja estigui tranparent hi afegim també els xampinyons i seguim sofregint fins que quedin tot ben fet. Pensem que després només estaran uns 10 minuts al forn i no volem que el sofregit quedi cru.

Para empezar cortanos la cebolla y los champiñones en trocitos pequeños, sino luego nos costará rellenar los vol-au-vents.

En una sartén con un poco de aceite caliente le echamos la cebolla y la vamos sofriendo con el fuego no muy alto. Cuando esté transparente le añadimos también los champiñones y seguimos sofriendo hasta que quede todo bien hecho. Pensad que luego solo estarán 10 minutos en el horno y no queremos que las verduras queden crudas.

Mentrestant, o millor, després, fem la beixamel. Cadascú té la seva manera de fer-la. A casa la fa el meu company. En un cassó al foc hi posa una cullerada de margarina i quan es desfà hi posa la farina. Amb unes “barilles” va remenant sense parar tota l’estona. Al cap d’un parell de minuts hi posa la llet, tota de cop, sense parar de remenar. Hi posem també un polsim de sal i un de nou moscada. I va remenant mentre el va fent la beixamel, fins que bulli. Provem per rectificar de sal i nou moscada. I llavors apaguem el foc i ja la tenim llesta.

En un bol barregem el sofregit amb la beixamel. Això ho podem guardar si en aquell moment no ens hem de menjar els vol-au-vents. Quan sigui l’hora de dinar, encenem el forn a 180-200ºC i mentre s’escalfa omplim els vol-au-vents de la barreja de xampinyons i beixamel. Ho posem al forn uns 10-12 minuts. Simplement volem que s’escalfi, vigilant que no es torri massa per dalt.

Ho servim i ens ho mengem 🙂

Mientras, o mejor, luego, hacemos la bechamel. Cada uno tiene su receta particular. En casa la hace mi compañero. En una cazuela no muy grande le ponemos una cucharada de margarina y la ponemos al fuego hasta que se derrita. le echamos la harina y con unas “barillas” vamos removiendo todo el rato sin parar. Le ponemos también un pellizco de sal y uno de nuez moscada. Y vamos removiendo mientras la bechamel se va calentando, hasta que hierva. La provamos por si queremos añadir algo más de sal o nuez moscada. Apagamos el fuego y ya está lista.

En un bol mezclamos el sofrito con la bechamel. Esto lo podemos guardar si en este momento no nos vamos a comer los vol-au-vents. Cuando sea el momento de comer encendemos el horno a 180-200ºC y mientras de calienta rellenamos los vol-au-vents de la mezcla de champis y becjamel. Lo ponemos en el horno unos 10-12 minutos, Simplemente queremos que se caliente, vigilando que no se queme por arriba.

Lo servimos y nos lo comemos 🙂

 

Aquest farcit el vaig fer també amb una quische (comprant una massa brisa) i queda molt bo també. En aquest cas els xampinyons els vaig fer laminats.

Este relleno también lo usé para hacer quische (con masa brisa comprada) y queda muy rico. En este caso los champiñones los hice laminados.

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3 pensaments sobre “Vol-au-vents de xampinyons/champiñones

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