Comprar teles

(en castellano al final)

A vegades algunes amigues m’ho pregunten.

Quan penjo coses cosides al blog intento dir on he comprat cada tela, si ho recordo.

He pensat que a algú li pot resultar útil fer una entrada explicant on compro les teles, ja sigui online o presencial. Per suposat si teniu recomanacions, expliqueu-les als comentaris, que seran molt benvingudes.

Si coneixeu una mica la “situació” del mercat de teles 🙂 sabreu que de cotó de patchwork hi ha dos tipus de teles:

-les teles d’Estats Units (a vegades són Japoneses també) que acostuma a ser un cotó de molta qualitat, bona impressió, estampats bonics… però que o bé el compres a Europa a preus de 14-15 euros el metre com a mínim o bé el compres directament a USA molt més barat però amb despeses d’enviament elevades i el perill de ser pescat a la duana i haver de pagar taxes, pel que al final no surt massa més barat que aquests 14-15 euros. Per tant quan parlo de botigues d’aquí i dic que tenen patchwork car no vull dir que la botiga sigui cara, sinó que són teles cares. Imagino que les despeses de transport i importació fan encarir molt el preu de cost,

-l’altre patchwork, més barat, amb qualitats desiguals pel que fa a gramatge, estampats… en podeu trobar des de 6 euros però el normal és entre 7 i 10.

Per altra banda amb les teles de confecció, especialment el punt, hi comença a haver també punt estampat de qualitats més bones i de preus més cars, tipus 18-20 euros el metre. Sovint són cotons orgànics, molt ben tenyits etc.

 

Què faig i què compro jo? doncs una mica de cada. Per exemple sovint compro tela de punt als Encants, a 3 o 4 euros el metre, que puc combinar amb un cotó de patchwork ianqui car, però que al final la samarreta en total em surt per 4 o 5 euros. O potser algun dia compro mig metre d’un punt preciós que va a 18 euros el metre, però que em serveix per fer el davant d’una samarreta pel Bernat (combinat amb punt llis per la resta), les mànigues d’una altra i una butxaca d’un vestit.

 

Es tracta d’anar mirant, aprofitar ofertes, combinar teles… i que al final, encara que ens surti més cara la peça feta per nosaltres que comprada, la satisfacció de dur una peça de roba feta per una mateixa, no té preu!! 🙂

 

No m’enrotllo més i aquí va la llista.

 

Botigues online

Dawanda. En aquesta plataforma hi ha molts venedors/botigues diferents. Jo he comprat en aquesta. Si remeneu amn calma hi trobareu molta cosa, tant de teles com accessoris per bolsos etc. Jo hi vaig comprar tela de samarreta i punys i alguns accessoris com les peces per les tires de bolso, tanques de motxilla… Últimament les despeses d’enviament han augmentat molt i ja no surt tant a compte.

IMG_1415

comanda a la botiga de Dawanda. Hi ha puny, samarreta, cotó de patchwork i franela.

MisforMake. Compro a vegades algun fat quarter (és una mesura anglosaxona que significa un quart de yarda, que seria una mica més petit que un quart de metre, tallat en quadrat). Només tenen tela de patchwork, en general preciosa i no massa barata. Com que la tenda és a UK no hi ha perills amb les duanes. El que acostumo a fer és mirar les teles rebaixades i comprar només (o gairebé) d’aquesta secció. Les despeses d’enviament són raonables.

 

Fabric.com i fabricworm. Són les dues botigues de USA on he comprat teles. Els preus són molt més barats que aquí però les despeses d’enviament són cares (uns 24 dolars) i si t’enganxen a duana et toca pagar IVA (21%) i taxes (un 10% pot ser?). Acostumen a fer ofertes, descomptes i rebaixes. Recomano aprofitar aquestes coses i comprar teles per exemple a 6 o 7 dolars la yarda, perquè llavors amb despeses et surt potser a 7 o 8 euros que és com el patchwork d’aquí però a qualitat i estampats USA.

Comanda a Fabric.com

Comanda a Fabric.com

Pantigana. Hi acabo de fer una compra de punys i he quedat encantada!! Crec que són els més barats (i de bona qualitat) que he trobat. Tenen també tela de dessuadora en mil colors, samarreta… tot això no ho he comprat mai però segur que també està bé, perquè per exemple dessuadora de colors costa molt de trobar.

Sin título

Tela de puny de La Pantigana i el gris de Cal Joan

Telaria. Teles de patchwork USA a preus d’aquí, és a dir, cares (però no més cares que a altres bandes, els típics 15-18 euros metre). Ara, són teles cares però la qualitat és brutal i els estampats preciosos.  Jo hi he comprat només en rebaixes. També tenen patrons i alguns accessoris de merceria. Ah, i unes teles de punt estampades més que precioses, a preus d’or, clar.

Hilos y Más. Merceria online. Interessant perquè tenen FOE (biaix elàstic) en diversos colors, a part d’accessoris de costura, agulles, biaix, cintes precioses… i despeses d’enviament raonables.

Snapclic. Snaps!! Ara també en forma d’estrella i uns de més petits. Ja és la segona comanda que els faig perquè la primera se m’havia acabat.

 

Botigues presencials

Teixits Ferran (al carrer València/cartagena i als Encants Vells). Botiga de “restos”. Tenen alguna cosa de patch, lonetes de diversos colors i estampades, boata molt bé de preu, algun rotllo de samarreta… es tracta d’anar-hi passant i quan trobes algo interessant, comprar. A la botiga del carrer València hi tenen menys cosa que als Encants però em queda a prop de casa 🙂

Encants Vells. Hi ha diverses paradetes. Recomano anar-hi en laborable al matí o un migdia. A mi la gentada m’atabala :-/ Hi compro teles (sobretot samarreta, texà… i també hi ha una mica de patchwork), fils, cremalleres, botons, goma, biaix, cinta… De tant en tant hi vaig. A vegades hi trobo moltes coses i a vegades res.

Stockstextils (al carrer Tanger 48 i als Encants Vells). Tenen parada als Encants i també al carrer Tànger. És una botiga de restos. Potser els preus són una mica més cars (4 euros/metre, enlloc dels 2 i 3 euros metre dels Encants) però tenen molta varietat, sobretot samarreta, dessuadora, i ara tenen puny. Tenen una pàgina de facebook i els podeu preguntar per alguna cosa abans d’anar-hi.

Ribes i Casals. A mi m’atabala una mica de lo gran que és i la quantitat de teles que tenen. Qualsevol cosa que vulgueu i no trobeu, la tenen allà (bé, menys puny, que normalment no en tenen). Jo hi he comprat entreteles de mil tipus, texà a bon preu, pana fina, tovallola…però tenen molta cosa més, la majoria de teixits no sé ni com es diuen 🙂

Cal Joan. A Martorell. A mi em queda lluny però de tant en tant hi faig excursió, i també compro a vegades per internet (els escrius un mail amb la comanda i l’Anna que és molt amable et concreta disponibilitat etc i t’ho envien per missatgeria). Tenen un facebook on hi van penjant la majoria de stock que tenen. Recomanable per la tela de patchwork (molta varietat a 8’5 euros), però també tenen punt, teles de disfressa, puny de molt bona qualitat, polar…

collage cal joan

Algunes de les teles de patchwork que tinc de Cal Joan.

Teixits Borbón. Botiga a dins de les galeries Encants Nous. A mi no m’agrada que la botiga té forma de parada de mercat i has d’anar demanant les teles des de darrere el taulell. A canvi, preus molt barats. Patchwork a partir de 6 euros, feltre, pana, texà, entreteles… també tenen alguns accessoris de costura (taules de tall etc) bé de preu.

Ikea. Hi he comprat algunes lonetes tot i que tampoc em semblen tant barates. El que sí que és molt recomanable és la tela de cotó llisa en cru, vermell, blau i negre, a 2 euros el metre em sembla! Ideal per forros i interiors.

Teles africanes. És una botiga que em sembla que es diu Senegal i tenen artesania africana. Des de fora no es veuen les teles, però entreu i pregunteu. Situació: des de Via Laietana s’agafa el carrer Bòria i en un moment que hi ha una petita placeta (i a partir d’allà crec que el carrer canvia de nom i es diu Carders) la botiga queda a l’esquerre. No té pèrdua. No tenen molta varietat, però el cop que hi he anat tenien teles molt boniques, i a 5 euros el metre!! (bé, ara no ho recordo, com a molt a 7).

IMG_1986

Teles africanes.

 

__________en castellano________________________

A veces algunas amigas me preguntan donde compro las telas.

Cuando cuelgo cosas cosidas en el blog intento decidir siempre donde he comprado cada tela, pero he pensado que a alguien le puede resultar útil que haga una entrada explicando dónde compro las telas, ya sea online o presencial. Por supuesto si tenéis recomendaciones, dejad un comentario que serán muy bienvenidas.

Como sabéis entre las telas de patchwork hay dos calidades muy diferenciadas, las de USA (que a veces también son japonesas) y las que no. Las primeras son más buenas. más bonitas, y mucho más caras si las compras en alguna tienda de la UE. Si las compras en Estados Unidos son más baratas pero los costes de transporte y tasas de importación hacen encarecer mucho el producto. Así que cuando hablo de tiendas europeas y digo que tienen telas caras no es que la tienda me parezca cara (sino no compraía allí) sinó que estas telas, de por sí, lo son.

Al final lo que yo hago es ir combinando, telas más y menos caras, aprovechar ofertas y rebajas etc.

Bueno, no me enrollo más y aquí va la lista.

Tiendas online
Dawanda. Es una plataforma con muchos vendedores/tiendas. Yo he comprado sólo en esta. Si miráis con tranquilidad encontraréis telas chulas y también accesorios de costura, para bolsos, cierres… Últimamente los gastos de envío han aumentado mucho y ya no sale tan bien…

IMG_1415

Compra en Dawanda. Franela, camiseta, patchwork y puño

MisforMake. Venden algodón de patchwork en fat quarters. Tienen telas muy bonitas y no demasiado baratas. La tienda es de UK con lo que no hay peligros de aduanas. Suelo comprar casi siempre telas rebajadas. Los gastos de envío son razonables.

Fabric.com i Fabricworm. Son las dos tiendas de USA donde he comprado telas. Los precios son mucho más baratos que aquí pero los gastos de envío son caros (unos 24 dólares) y si te pillan en aduanas tienes que pagar IVA (21%) y la tasa de aduanas (10% puede ser?). También aquí suelo comprar en rebajas, ofertas etc.

Comanda a Fabric.com

Comanda en  Fabric.com

Sin título

Puño de La Pantigana y el gris de Cal Joan

Pantigana. Acabo de hacerle una comanda de tela de puño y estoy encantada! Creo que es la tela de puño más barata (y de buena calidad) que he encontrado. También tienen tela de sudadera y camiseta en mil colores, que nunca he comprado pero seguro que lo hago algún día.

 

Telaria. Telas de patchwork de USA a precios de aquí, o sea, caras (pero no más caras que en otros sitios). Eso sí, la calidad es brutal y los estampados preciosos. Yo sólo he comprado en rebajas. También tienen patrones y accesorios de mercería, ah y unas telas de punto estampadas más que preciosas, a precio de oro, claro.

 

Hilos y Más. Mercería online. Interesante porque tienen FOE (bies elàstico) en varios colores, accesorios de costura, agujas, bies, cintas preciosas… y gastos de envío muy razonables.

Snapclic. Snaps!! Ahora también de estrellas, y unos más pequeños. Ya es el segundo pedido que les hago y encantada 🙂

Tiendas presenciales (solo las nombro, porque deduzco que si leéis el blog en castellano no sois de Barcelona)

Teixits Ferran: tienen dos tiendas, en la calle València esquina Cartagena y en Els Encants Vells. Es una tienda de restos y tienen un poco de todo, muy barato.

Encants vells. Hay muchas paradas, de telas y de mercería. Se trata de ir paseando y probar suerte. No siempre se encuentran cosas chulas.

Stocktextiles: tienda de restos, en la calle Tanger 48 y también tienen parada en Els Encants.

 

Ribes i Casals. Hay de todo, creo que no necesita explicación.

Cal Joan. En Martorell. Merece la pena ir. También se puede comprar por email, mirando en su Facebook lo que tienen. Interesante la gran variedad de tela de patchwork a 8’5 euros el metro.

collage cal joan

Algunas de las telas que tengo de Cal Joan

Teixits Borbón. Tienda en las galerías Encants Nous. Patchwork des de 6 euros el metro, fieltro, pana, entretela, disfraces…

 

Ikea. He comprado lonetas aunque tampoco me parecen tan baratas. Lo que sí es muy recomendable es la tela lisa de algodón en crudo, rojo, azul y negro, a 2 euros el metro, creo! Ideal para forros e interiores (es un poco fina)

Telas africanas. En una tienda de artesanía africana en la calle Boria de Barcelona, en una plazoleta que hay. A unos 5 euros el metro. Poca variedad pero muy bonitas.

IMG_1986

Telas africanas

Anuncis

14 pensaments sobre “Comprar teles

 1. Brutal júlia, moltíssimes mercès, tenir la info ordenada i preparada pl que necessitis no te preu…una altra onada per tu

 2. Hola!
  Encara no cuso però crec que al final amb els teus escrits tant interessants al final m’animaré! 😀
  Et volia recomanar una pàgina web feta aquí a Catalunya on comprar teles de patchwork molt xules: http://www.vadetela.net
  A part de vendre teles també tenen tutorials per cosir diferents peces, sobretot objectes.

  Endavant amb el blog!

  • Bé sempre trobes alguna cosa. Per exemple samarreta en colors llisos. Si busques coses més concretes sí que ja és qüestió de sort. L’última vegada buscava texà i no en vaig trobar a cap parada per exemple.
   També hi ha coses de merceria que valen molt la pena com cremalleres baratíssimes o cons de fil.
   I per cert si vas a Encants et recomano passar per Stocktextiles (la botiga del carrer Tànger) que està molt a prop i allà sí que tenen molta cosa.

 3. Hola Júlia! Ara mateix m’estic iniciant en el món de la costura i de moment he comprat les teles a una botiga que està al carrer Floridablanca 97 (a l’altura de Comte Urgell), molt aprop de la carbonera… No tinc ni idea de la qualitat, sóc novata total, però la majoria dels teixits estàn a 3/4€ per metre. De moment he comprat roba de samarretes de colors bonics i ratllats, roba texana i forro polar! Bé… estampats bonics no he trobat i tenen molta cosa de iaia… però sempre trobo algo!

  • Hola Sara!! quant de temps 🙂
   Ja la conec aquesta botiga, de fet hi vaig anar una vegada… i m’he oblidat de posar-la a l’entrada del blog. Els Encants és el mateix però a lo bèstia. Jo tampoc trobo estampats molt bonics però teles llises, texà etc sí, i després combino amb teles més boniques (i més cares…).

 4. Moltes gràcies per l’entrada! Es molt interessant! Saps d’alguna web on es pugui comprar coto organic amb certificat Gots? Moltes gràcies

  • No, por internet no. Si compras telas (o lo que sea) fuera de la UE en teoria se tiene que pagar IVA y unas tasas de aduanas. En aduanas no paran todos los paquetes pero si paran el tuyo la compra te sale bastante más cara

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s