Seità amb xampinyons i salsa de xampinyons

Us he dit mai que m’encanten els xampinyons? 🙂

 

IMG_1377

Seità amb xampinyons i salsa de xampinyons

 

Ingredients

  • 1 ceba
  • 2 alls
  • una safata de xampinyons
  • “crema de llet” vegana (de soja, de civada…)
  • sal
  • pebre
  • 1 bola de seità (o quantitat equivalent de seità casolà)

Elaboració

Sofregim la ceba i els alls, tallats com vulgueu perquè després ho triturarem. Quan ja estiguin una mica fets hi afegim 5 o 6 xampinyons, tallats en quarts o per la meitat.

IMG_1363

La ceba, l’all i els xampinyons, sofregint-se

Hi afegim la sal i ho deixem coure tot fins que totes les verdures estiguin fetes. Hi afegim la “crema de llet” i pebre al gust i ho deixem 5 minuts al foc. Jo hi vaig afegir una mica d’aigua (100ml potser) perquè em va quedar bastant espessa. Segons la “crema de llet” que utilitzeu quedarà més  o menys líquida. Ho triturem i reservem. Guardem la paella per d’aquí a una mica.

La salsa

La salsa

En una altra paella hi posem un raig d’oli, tallem el seità en làmines i el marquem un minut per cada banda (aproximadament, que quedi una mica torrat). Reservem el seità. En la mateixa paella sofregim els xampinyons tallats en làmines no massa gruixudes (jo feia 3 talls a cada xampi). quan ja estiguin, a la paella on hem fet la salsa hi posem el seità, els xampinyons i la salsa, encenem el foc i ho deixem uns 5 minuts a foc mig o baix.

IMG_1370

Abans d’afegir-hi la sala

 

Comentaris

És un plat bastant senzill de fer, tot i tenir uns quants passos i embrutar 3 o 4 trastos diferents.

Surt bastanta quantitat de salsa, hi podeu posar menys crema de llet però llavors sobra i no saps que fer-ne. Nosaltres amb les sobres (que bàsicament era salsa, un tall de seità i algun xampinyó) vam fer espaguetis i allò ho vam convertir en la salsa (tallant el seità a trossets) i també quedava molt bo.

De fet és un plat que pot quedar molt bé acompanyat d’alguna pasta curta com macarrons, galets, espirals…

Si us agrada la recepta, en vaig penjar un de similar fa un temps, sense xampinyons 🙂

Anuncis

Un pensament sobre “Seità amb xampinyons i salsa de xampinyons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s