Fa moooolt de temps que tenia a pendents aquesta recepta del fantàstic blog de CreatiVegan.
No us passa que la llista de receptes pendents sempre creix a un ritme exponencialment major que el temps que teniu per anar provant coses noves?
Aquesta us la penjo al blog perquè realment penso que val molt la pena. Bona, senzilla, es pot congelar, versàtil…
I de pas us recomano (crec que ja ho he fet més vegades) que us passeu pel blog de CreatiVegan, on trobareu moltíssimes receptes veganes per tots els gustos, de senzilles i de més elaborades, i amb unes fotos precioses.
Ingredients
- 1 pot de cigrons cuits. Com que són 400 gr enlloc dels 250 de la recepta original, vaig adaptar una mica les quantitats (a ull)
- 2 cullerades de maicena
- 1 cullerada i mitja d’oli d’oliva
- 1 culleradeta d’all en pols
- 1/2 culleradeta de pebre
- 1 culleradeta de julivert picat
- 1 culleradeta de pimentón de la Vera (fumat)
- pa ratllat
- farina de blat
- oli per fregir
Com veieu, a part de les quantitats, vaig variar les espècies i condiments. Això al gust de cadascú.
El procediment és el mateix que explica la recepta original: aixafar els cigrons amb un passapurés, posar-hi tots els ingredients (la maicena dissolta en 3 cullerades d’aigua) i remenar bé. Fer boles i aixafar-les (diria que em van sortir uns 6 o 7 pastissets).
Es passen per pa ratllat i després per farina i es fregeixen.
Segur que es poden fer al forn, posant-hi només pa ratllat, o sèsam, com en aquesta recepta de croquetes de Dime que comes.
Proveu-los que us agradaran segur!
Recepta original: http://www.creativegan.net/archives/pastelitos-de-garbanzo-crujientes/
Mmmm… Doncs ara sóc jo qui la té pendent!
són boníssimes! prova-les 🙂
Els hem fet avui. La meva filla m’ha ajudat a fer la barreja. Ens hem trobat que la pasta ha quedat molt líquida i no hi havia manera de donar-los forma. A més se’ns enganxaven a les mans i no es podien arrebossar bé. He provat d’afegir-hi una mica més de maicena passada per un colador sense aigua però no hi hem guanyat gaire. No sé si haviem d’haver-ho deixat reposar a la nevera perque agafessin consistència. Al final ens n’em sortit com hem pogut i el gust ens ha agradat! Nomes ho hem de millorar! Alguna suggerència?
Ostres, no entenc perquè t’ha quedat tant líquida…
Si fas servir cigrons de pot, o si els bulls abans, escórre’ls bé. Hi pots posar pa ratllat (a la massa) que ajuda bastant. I si deixes reposar la massa unes hores a la nevera, normalment va millor.
A veure si teniu més sort la propera vegada…
Bones! Avui he repetit la recepta i m’han sortit perfectes i boníssims! No sé què debia fer l’altre vegada…..
Només un comentari: Molt bé la nova presentació de la llista de receptes però els pastissets de cigrons m’han costat de trobar perquè a la llista apareixen com a pastissets de xampinyons! Una petita confusió…
De totes maneres felicitats pel blog!
Me n’alegro que t’hagin sortit bé.
I gràcies per avisar, no m’estranya que no trobessis la recepta si estava mal posada 🙂 Ara ho canvio.
Reblogged this on Celler-Adocse.