Palets de tofu arrebossats

Un sopar senzill per algun vespre esporàdic (intentem menjar fregits un dia a la setmana o menys).

Ingredients

  • Tofu
  • pa ratllat
  • un parell o tres de cullerades de farina
  • espècies al gust
  • oli d’oliva

Elaboració

En primer lloc tallem el tofu en barretes. En aquest cas les vaig tallar bastant primes perquè tenia un tofu bastant dur. Si tens una varietat de tofu més tova, millor fer-les una mica més gruixudes.

Posem el tofu en un plat, que hi càpiguen les barretes esteses (sense estar unes sobre les altres) i hi posem les espècies o herbes que volem per macerar. A la foto hi he posat pebre vermell dolç, all en pols i sal (el tofu no té gust de res, i m’agrada posar-hi una mica de salsa de soja, o de sal). També hi podeu posar pebre, pebre vermell fumat, orenga… Hi afegim un raig d’oli pel damunt i ho deixem reposar. Com més estona millor però normalment jo les preparo just quan començo a preparar el sopar i mentrestant faig la resta de plats, parem taula… així que maceren una mitja horeta com a molt.

foto 2-1

Preparem l’arrebossat. En un bol hi posem la farina i aigua. No us sé dir les proporcions. La textura hauria de ser com la de l’ou batut, més o menys. El que faig és anar afegint l’aigua a poc a poc i anar remenant, fins que trobo la textura que vull. En l’altre bol el pa ratllat. foto 1

Agafem les barretes (sense treure el macerat) i les passem per la farina i aigua i després pel pa ratllat. Si ens agraden els arrebossats gruixuts podem fer la barreja de farina i aigua més espesa o fer un doble arrebossat. Ho fregim en una paella amb oli calent i ho deixem un moment en un plat amb paper absorbent.

foto 2

Es poden menjar tal qual o acompanyades d’algun tipus de sala com l’all-i-oli, romesco, salsa de tomàquet…

Anuncis

2 pensaments sobre “Palets de tofu arrebossats

    • sí. Normalment el fem a la planxa (amb espècies i/o una mica de salsa de soja) i a vegades en croquetes o similar. Però de tant en tant el fem així arrebossat i està bastant bo. El proper cop el provaré amb el teu all-i-oli de pastanaga que té molt bona pinta!! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s