Mandonguilles de tofu

Crec que ja ho vaig dir però fa molta calor. Sóc incapaç de cuinar res que necessiti foc, i per sort aquests dies ens venen molt de gust les amanides, fruita, hummus, entrepans…

Però diumenge a la tarda estàvem per casa sense cap pla concret, teníem una amiga a sopar i em vaig envalentonar i vaig decidir que cuinaria alguna cosa. Volia fer bunyols de tofu però totes les receptes que trobava portaven ou. Així que em vaig decidir per fer unes mandonguilles de tofu, que diria que només n’havia fet una vegada. Vaig passar molta calor i de tant en tant anava remugant que per què no havia fet una amanida 🙂

Vaig inspirar-me en aquesta recepta del blog de Pipa de Calabaza, però com sempre vaig acabar canviant la meitat de les coses 🙂

Abans de res, haig d’avisar que oblideu les “mandonguilles” tradicionals. Això més avait són unes “boles”, tirant a toves, com una mena de croquetes. Però estan bones 🙂

Ingredients (per unes 5 racions)

Per les mandonguilles:

  • Dues cebes “mitjanes” (o una gran i mitja en el meu cas)
  • Una pastanaga
  • un bloc de tofu de 500 gr
  • dues cullerades de maicena (opcional)
  • una cullerada de salsa de soja
  • 2 alls
  • pebre al gust

Per la salsa:

  • una llauna gran de tomàquet cru (o tomàquets madurs, ara que és època)
  • sal al gust
  • sucre (un parell de cullerades de postre)
  • una ceba
  • mig carbassó
  • alfàbrega (millor fresca, sinó seca)
  • all en pols

Elaboració

Jo ho vaig anar fent tot alhora, en dues paelles, però bé, expliquem pas a pas.

IMG_0080

Per fer les mandonguilles tallen la ceba i ratllem la pastanaga. Realment, després ho passarem tot pel minipimer, així que talleu les verdures com us sembli 🙂 Es posa una paella amb una mica d’oli i ho sofregim a foc lent. Quan gairebé estan, afegim la salsa de soja, el tofu a daus, les espècies i la maicena.He posat que la maicena era opcional perquè realment penso que sense la consistència hauria sigut la mateixa. Ho deixem uns minuts més al foc. IMG_0081

Ho retirem i triturem. Ho deixem refredar.

IMG_0083

Mentrestant fem la salsa. Podeu fer la vostra recepta estrella de salsa de tomàquet, o de fet, la salsa que volgueu. En aquest cas, i aprofitant el que tenia per la nevera, he sofregit la ceba i mig carbassó ratllat (primer he posat la ceba al foc i quan ja estava mig feta hi he afegit el carbassó). Després hi he posat el tomàquet, sucre, sal, all en pols, alfàbrega (seca) i ho he deixat a foc lent i tapat uns 10 minuts.

IMG_0084

Ja tenim la sala feta i només queda preparar les mandonguilles. Amb les mans fem boles de la massa de la mida que volguem. Les passem per farina i les fregim un moment en una paella amb una miqueta d’oli. Jo no les vaig “submergir” en oli. Vaig posar una mica d’oli i anava passant un moment cada mandonguilla, per daurar-les una mica.

boles

I només queda emplatar. Vaig bullir una mica d’arròs blanc i vaig posar una mica d’arròs, 4 o 5 mandonguilles i una cullerada grossa de tomàquet.

plat

Comentaris

Jo m’hi vaig fixar quan ja les tenia fetes, però si ho veieu, la recepta és molt semblant a la de les croquetes de tofu. Com he dit a l’inici no queden unes mandonguilles com estem acostumades sinó més aviat unes boles toves. Per això no les cuino amb el tomàquet un cop fetes i imagino que més val guardar per separat si en sobren (una vegada vaig fer mandonguilles de tofu -no recordo la recepta- i les que van sobrar les vaig deixar a la nevera amb tot el sofregit i l’endemà s’havien desfet i era tot una massa de verdures, tofu i salsa…).

A mi m’han agradat bastant i trobo que amb tomàquet queden bastant bé. Igual que les croquetes, admeten moltes variacions segons el que tinguem a la nevera.

Advertisements

2 pensaments sobre “Mandonguilles de tofu

  1. Dies enrere vaig comprar un estri per fer mandonguilles que et facilita molt la feina al Gadgets del carrer Aragó.
    A banda d’això, tenen molt bona pinta i crec que quan vingui la tardor les faré, perquè ara… ja m’entens, oi? 🙂
    Jo em preparo els dinars per al túper i no seria bona idea trobar-me aquesta papilla que comentes al final de tot, hehehe

    • ostres un estri per fer mandonguilles? jo en tinc per fer hamburgueses, perquè les vegetals acoctumen a ser menys “consistents” i va bé tenir un trasto per premsar-les una mica. La veritat és que les mandonguilles les vam estar fent a mà amb el meu fill i va ser prou entretingut.
      Si te les vols endur amb tupper el que hauries de fer és portar per separat la salsa i les mandonguilles. I sí, amb aquesta calor no hi ha qui cuini!! 😦

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s