Galetes de pastanaga

Vaig comprar una cistella ecològica d’aquestes que ja venen fetes però podies triar una mica quins productes volies i quins no i ho deuria fer malament (crec que vaig triar poques coses pels 8 quilos de fruita i verdura) i hi havia moltes pastanagues. Però MOLTES!!! 🙂 Vaig pensar que a l’amanida (que és com normalment les mengem) no s’acabarien mai i em vaig posar a buscar receptes amb pastanaga, a part de tot de suggeriments que em vau anar fent al Facebook 🙂

Així que avui inicio una sèrie temàtica sobre pastanagues 🙂 També tinc pendent de publicar un arròs amb pastanaga, panses i pipes, i un sofregit a casa que es convertirà en croquetes de pastanaga i que també penjaré.

galetes 2

Aquesta recepta la vaig trobar a la web d’Hazte Vegetaraiano on hi ha un munt de receptes a part d’altres informacions útils per a vegetarianes.

Tot i així, la vaig modificar principalmet posant-hi menys sucre (i tot i així crec que em vaig passar) i menys oli i posant més proporció de farina i menys de civada.

Per cert, sabeu què és la “Avena Instantània”? En tot cas, en aquesta recepta he fet servir flocs de civada dels que en diuen “fins” que són com més petits, més fins (obvi) i menys sencers que els flocs de civada “normals”.

Ingredients

  • 3/4 de tassa de flocs de civada fins
  • 1 tassa i mitja de pastanaga ratllada
  • 1/2 tassa de sucre
  • 2 grapats de panses
  • 1/2 tassa d’oli d’oliva verge
  • 1 tassa de farina de blat integral

*edito per afegir que quan dic tassa vull dir els “mugs” d’esmorzar, que fan 240 o 250 ml, és a dir, la mesura “cup” anglesa (i visca la cuina per aproximació, afegeixo!)

Elaboració

Barregem tots els ingredients en un bol amb les mans.

Fem boles petites, les aixafem una mica i les posem en una safata de forn coberta amb paper de plata o vegetal.

crues

Abans d’anar al forn

Escalfem el forn a 180 graus i quan està calent hi posem les galetes uns 25 minuts (fins que les veiem daurades).

No intenteu fer les galetes massa fines perquè es trencaran. Pel mig són més aviat gruixudes i queden cruixents per fora i toves per dins.

Us he posat la recepta tal i com l’he feta. Personalment penso que ha quedat una mica massa dolça (penseu que les pastanagues só dolces i les panses també) així que la propera vegada hi posaré menys sucre.

També s’hi pot posar menys oli, per exemple un quart de tassa, i afegir un quart d’aigua o algun liquat vegetal. Si hi poseu oli d’oliva, les galetes tindran una mica de gust d’oli d’oliva, però a mi ja m’agrada 🙂

galetes

I per acabar… compreu cistelles ecológiques en alguna banda? de les que et porten a casa o pots recollir en un punt (ara no tenim temps de posar-nos en una cooperativa de consum). Me’n podeu recomanar? 🙂

9 pensaments sobre “Galetes de pastanaga

  1. No sé qué es la pastanaga, pero luego intentaré traducir bien esta receta (no: el catalán no se entiende tan bien!!!).
    Están doraditas doraditas. Qué hambre.

  2. oooh he descobert el teu blog per això del swap! q chulo es tot! quina de manualitats y receptes per llepar-se els dits!!!! i aquestes galetes a part de tindre molt bona pinta es veuen faciletes de fer! 🙂

Deixa una resposta a fentpensantdient Cancel·la la resposta