“-Tu el que has de fer és ser menys mare i més dona. -Sóc el que em dóna la gana”.

Fa un temps que amb un grup de dones (algunes mares i algunes no) debatem de forma virtual sobre maternitat i feminisme. Ens dol que des d’alguns sectors del feminisme s’ataqui la criança conscient i ens sentim una mica entre dos focs, trobant el nostre camí de definir el que per nosaltres és la maternitat i la criança, fugint del paper de mare-esclava i sotmesa però també del paper que ens atorga cert feminisme de dona que (gairebé) renuncia a la maternitat en pro d’un suposat èxit personal, professional etc.
Seguim en aquest debat, compartint textos, debatint… i de moment vam escriure aquest text, que de moment hem decidit penjar en els nostres blogs (les que en tenim) i fer córrer una mica per internet.
Debat! Debat!

Aquí va l’entrada, també penjada al blog Clar i Ras

“-Tu el que has de fer és ser menys mare i més dona. -Sóc el que em dóna la gana”.

Som reals. Contemporànies al teu temps, presents en l’espai. No projectis en nosaltres una escena costumista, un fotograma mut on esdevenim subjectes subordinades als desitjos de tercers com princeses domèstiques atrapades en un conte.

Una maternitat conscient i una criança a contracorrent esdevenen el nostre front de lluita. Parim com volem i no deixem que ningú decideixi per nosaltres. Alletem sense pautes, límits ni restriccions com mamíferes, no com dones. Dormim en llits infinits, amb les criatures, sense prejudicis, jerarquies ni bressols amb barrots com gàbies. No entorpim el desenvolupament dels petits confinant-los en una realitat paral·lela, artificial, dirigida, intencionada perquè no s’ensenya, s’aprèn i la millor escola és esdevenir protagonista de la pròpia vida: Sense programa educatiu, ni laboratori d’experimentació, ni sala de psicomotricitat el Món sencer esdevé la millor aula.

Desobeïm el sistema capitalista i heteropatriarcal perquè no assumim cap dels models de maternitat –fets a la seva mida i aprovats pel consens social- que oferta.
No som les mares resignades, aïllades i vençudes per la cultura de l’amor romàntic.
No som les mares al·lienades, competidores i dominades pel complexe de la guerra de sexes.

Descobrim, investiguem i recuperem models de relació anteriors al sistema capitalista i heteropatriarcal. I els posem en circulació sense demanar ni permís ni perdó. És l’hora de la Tribu, on les dones que corren com els llops establim complicitats i refem les estructures de cooperació comunalistes vigents durants milers d’anys. No és dibuixar cap utopia, és enllaçar-nos amb aquell matrisme originari que ens va fer conviure en llibertat, plenitud i equilibri entre individus i amb l’entorn.

“Per a que la dona assoleixi la veritable emancipació, ha de deixar enrere les ridícules nocions de que ser estimada, estar compromesa i ser mare és sinònim d’estar esclavitzada o subordinada.” Emma Goldman

Anuncis

9 pensaments sobre ““-Tu el que has de fer és ser menys mare i més dona. -Sóc el que em dóna la gana”.

  1. Excel·lent text.

    Precisament en la veritable emancipació, com a individus, hi ha la llibertat d’elecció. No necessitem ser esposes, no necessitem ser mares per ser alguna cosa, sinó que ho escollim. Amb el que això representa per a nosaltres com a dones, però també per les nostres criatures.

  2. Jo també em quedo amb el “sóc el que em dóna la gana”, intentant encabir-hi els meus principis, els meus sentiments, pensaments, la meva parella (que també té els seus principis, els seus sentiments, pensaments, etc). I saber que no som les úniques ens dóna força per seguir endavant!
    Per cert, fitxo el teu bloc, que m’agrada molt!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s